Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


101 dolog, amit jó lett volna tudni a nőkről

2010.11.17

101 dolog,
amit jó lett volna tudni a nőkről

Gondolatok ismerkedésről, párkapcsolatról és mindarról, ami ezekkel jár

Szerkesztette: Marty Ashton
Illusztrációk: Kelemen István

SZUKITS
KÖNYVKIADÓ
ALAPÍTVA 1929


A fordítás az alábbi kiadás alapján készült:
101 things I Wish I'd Known About Women
And Making the Acquaintance of Them
Thoughts About tbe First Experiences, Couples
and Everything That Comes with This
Copyright © Marty Ashton, 2000
All rights reserved

Fordította
SZÁNTAI ZSOLT

Borító és illusztrációk
KELEMEN ISTVÁN

ISSN 1418 – 415 X
ISBN 963 9278 46 7

Hungarian translation © Szántai Zsolt, 2000
Hungarian edition © Szukits Könyvkiadó, 2000
Hungarian illustration © Kelemen István, 2000

Lektor: Szőts Katalin
Tördelés, képszerkesztés: ITBooks, Illés Tibor
Tipográfia, színre bontás: A-Színvonal Bt.
Szerkesztő: Tóth Róbert
Felelős kiadó: Szukits László

Szegedi Kossuth Nyomda Kft.
Felelős vezető: Gera Imre


KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

Köszönet az alábbiaknak:

(Megjegyzés: A téma jellegéből fakadóan érthető, hogy az érintett férfiak csak abba egyeztek bele, hogy tapasztalataikat a nyilvánosság elé tárjam, a nevüket semmiképpen. Ezért a hely, ahol a közreműködők névsorának kellene állnia, ezúttal üres maradt.)


ELŐSZÓ HELYETT

Aki most arra számít, hogy komoly pszichológiai tanácsokat, esetleg még komolyabb orvosi vagy orvosi jellegű könyvet tart a kezében, nagyot téved. Az is messze jár a valóságtól, aki azt hiszi, hogy e könyv elolvasása után mindent tudni fog a nőkről. Az az igazság, hogy a férfiember hamarabb fogja megismerni a világegyetemet irányító, mozgató és teremtő erők működését, mint a másik nemhez tartozó emberi lényeket.
A helyzet azonban mégsem teljesen reménytelen. A lényeg – ahogy az lenni szokott – a részletek álarca mögé rejtőzik. Jelen esetben azoknak a férfiaknak a megjegyzései, megállapításai és bölcsességei mögé, akik hajlandóak voltak arra, hogy a gyűjtemény összeállítójával megosszák tapasztalataikat.


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

1    … hogy a lányok már egészen kis korukban nők, míg a fiúkból csak az első házasságuk környékén válik férfi.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

2    … hogy a lányok és a nők mindig pontosan tudják mit akarnak, és azt is, hogyan juttassák érvényre akaratukat. Erre először az anyám mellett, gyerekkoromban jöttem rá, másodszor az esküvőm után, harmadszor pedig akkor, amikor kamaszodni kezdett a lányom.

Negyvenéves férfi, két lány apja


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

3    … hogy a lányok is éppúgy szerelmesek szoktak lenni, mint a fiúk. És ezt nem is tartják titokban – a mamájuk és a barátnőik előtt. Hogy az illető fiú/férfi semmit sem sejt az egészből? Na és? A lényeg a folyamat, az eredmény mellékes. Szerintük.

Huszonkét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

4    … hogy a kamaszlányok legalább annyit álmodoznak a párkapcsolatokról, mint a kamasz fiúk. Csak valamivel illemtudóbbak az álmaik, mint a fiúké.

Húszéves egyetemista fiatalember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

5    … hogy hiába ragasztom tele a képemet ragtapaszokkal, hiába adom elő a gondosan kiagyalt mesét arról a verekedésről, amiben hárman támadtak rám, amiből én kerültem ki győztesen – ezt csak a fiúk veszik be, a lányok közül mindenki tudni fogja, hogy csak a pattanásaimat próbálom eltüntetni.

Tizennyolc éves ex-kamasz


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

6    … hogy a felnőtté válásnak mindkét nemnél biztos jelei vannak. Például lekerülnek a gyerekszobák falairól a kutyás, cicás, autós és motoros poszterek, és felkerülnek helyettük az aktuális sztárok képei. Ezzel a cserével elkezdődik egy évekig tartó folyamat, amit "párválasztásnak" vagy "párkeresésnek" neveznek.

Huszonöt éves szociológus


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

7    … hogy lányok azért ragasztják tele a szobájuk falát jóképű popsztárok és sportolók posztereivel, mert éppen olyan fiút képzeltek el maguknak. A fiúk pedig azért, mert olyanok akarnak lenni, mint a nagymenők. Problémát csak az jelent, hogy el kell telnie egy kis időnek, míg a lányok rájönnek, hogy a kiszemelt sztár úgysem lesz az övék. És el kell telnie egy kis időnek, míg a fiúk rájönnek, hogy úgysem lesznek olyanok, mint a sztárok.

Huszonkét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

8    … hogy a kamaszkori mellfájdalom a fiúknál is teljesen természetes dolog. Legalább egy évig rettegésben éltem, mert azt hittem, hogy szép csendben nővé változom. Ez volt az az idő, amikor elkezdtem empatikusan figyelni a lányokat, úgy gondoltam, nem árt, ha megismerem őket, ha már egyszer közéjük fogok tartozni. Végül nem lettem nő, de sokan irigykednének ha tudnák, hogy ez a bizonyos empátia hány olyan kapcsolathoz segített hozzá, ami máskülönben nem jött volna össze.

Huszonhárom éves orvostanhallgató


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

9    … hogy kamaszkorban tilos teli torokból üvölteni, mert lehet, hogy az ordításnak szánt hang élessé mutálódott visításként jön ki belőlünk. És bárcsak tudtam volna, hogy ezen csak a srácok fognak gúnyolódni, a lányok – érdekes módon – legfeljebb lopva mosolyodnak el. Lehet, hogy van bennük valami "gyárilag beépített" bölcsesség?

Húszéves fiatalember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

10    … hogy ha valakinek az első igazi csók előtt fogalma sincs arról, mit kell csinálnia, akkor nyugodtan bevallhatja. Ha a lány kineveti az illetőt, semmi baj. Ha nem neveti ki, még jobb. Ha kiderül, hogy ő sem túl gyakorlott… Nos, ez a legjobb. Garantált a közös felfedezés öröme.

Huszonegy éves fiatalember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

11    … hogy a lányok félelmetesen korán megtudják, mi a különbség a nők és a férfiak között. Az alábbi viccet az egyik harmadikos kislány mesélte a másiknak:
Két csoki ül a polcon. Leesnek.
– Jaaj! – mondja a fiúcsoki. – A mogyorómra estem!

Harmincéves tanító bácsi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

12    … hogy a lányok a kamaszkor környékén sokkal, de sokkal többet tudnak a szexről, meg az ehhez kapcsolódó dolgokról, mint a fiúk. És persze ennek megfelelően viselkednek. Sosem felejtem el, milyen "jaj-ha-tudnátok-amit-mi-már-régen-tudunk" pillantással méregettek minket az osztályunkba járó csajok! Megsemmisítő volt…

Tizenkilenc éves fiú


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

13    … hogy randi előtt a lányok legalább annyit készülődnek, mint a fiúk. Ők sem tudják eldönteni, hogy milyen ruhát vegyenek fel, milyen cipőt, milyen illatot kenjenek/fújjanak magukra, hogyan készítsék el a frizurájukat stb. Ez a nagy készülődés is része annak a közös rituálénak, ami (fiatalabbak esetében) ügyetlen csókkal vagy (idősebbek esetében) egy ügyetlen szeretkezéssel ér véget.

Húszéves fiú


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

14    … hogy a szeretkezést megelőző petting már akkor elkezdődik, amikor az ember randira készülődve a tükör elé áll. És bárcsak tudtam volna, hogy a dolognak ezt a részét éppúgy el lehet szúrni, mint a másik, sokkal gyakorlatiasabbat. Jó megjelenés – fél siker!

Huszonöt éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

15    … hogy a szappannak darabosnak vagy max. folyékonynak illik lennie, semmiképpen sem sziszegőnek. Életem egyik legnagyobb égése az volt, amikor időhiány (és némi lustaság) miatt mosakodás helyett csak odaszisszentettem magamra egy kis illatot. A diszkó kicsi volt, meleg és zsúfolt. Különösen a másik, a tőlem távolabbi fele. Elég kényelmesen elfértem a fél teremben, egyedül, de rá kellett jönnöm, így nem igazán fogok megismerkedni senkivel.

Huszonnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

16    … hogy a nők gondolkodását leginkább a repülőgépekhez lehet hasonlítani, amelyek ugyanazon a légifolyosón közlekednek ugyan, de sosem ugyanabban a felhőben. Vagyis: ami jó az egyik nőnek, az nem biztos, hogy megfelel a másiknak. Ezért ostobaság az, ha kijelentjük, hogy ezzel meg ezzel sikert lehet elérni náluk, azzal meg azzal viszont nem. Ez éppúgy vonatkozik a megjelenésre, mint a hódítónak szánt szövegekre.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

17    … hogy a nők gondolatmenete olyan, mint a szöcskék mozgása: a legkisebb pozitív vagy negatív fuvallat is képes befolyásolni, milyen irányban haladjon tovább. Ezzel szemben a férfiak gondolatmenete olyan, akár a termeszek vonulása: céltudatosan halad előre a megállapított cél felé. És ez a cél a legtöbb esetben egy bizonyos, fekvésre (is) alkalmas bútordarab…

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

18    … hogy a nőknek semmi érzékük sincs a mérnöki precizitáshoz. Randi előtt nem érdemes gondosan megtervezni a külsőmet, nem érdemes percre pontosan meghatározni, hogy miről fogok beszélni, hogyan fogom szórakoztatni a hölgyet, és hogyan próbálom eladni neki magamat. Megtehetem, de semmi értelme – az egész dolog úgy fog alakulni, ahogy a nő akarja: rapszodikusan. Vagy tetszem neki, vagy sem. Vagy arról lesz szó, amit kitaláltam, vagy nem. Vagy vevő rám, vagy nem. Szerintem, ha kizárólag nőkön múlna, még a házakat is valami gyurmaszerű masszából építenék, hogy a falakat hozzá lehessen passzítani az aktuális szeszélyekhez.

Harmincéves építész


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

19    … hogy a "jó megjelenés" olyan, akár a foci vagy a politika. Mindenki erről beszél, de senki sem tudja, hogy valójában micsoda, és hogyan kell elérni a megfelelő eredményt.

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

20    … hogy amikor egy nő azt mondja: NEM, akkor az – ellentétben a híreszteléssel – nem azt jelenti, hogy IGEN, vagy hogy TALÁN, hanem tényleg azt, hogy NEM. Még szerencse, hogy annak a bizonyos, NEM-et mondó lánynak a bátyja csak sárga öves taekwondós volt. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha esetleg már egy-két danos…

Húszéves fiatalember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

21    … hogy a "Helló, szeretnék veled megismerkedni" nyitómondattal csak azoknál a lányoknál érhetünk el komolyabb hatást, akikkel egyébként nem igazán akarnánk megismerkedni. Tehát jobb, ha mellőzük a dolgot.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

22    … hogy az ismerkedés lehető legrosszabb formája, ha az ember nyíltan és leplezetlenül bámulni kezdi a kiválasztott leányzót. Szegény zavarba fog jönni, és nagyon távol akar kerülni tőlünk. Ha pedig nem jön zavarba… Nos, ebben az esetben arra is gondolnunk kell, hogy esetleg egy vérbeli profival hozott össze minket a sors.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

23    … hogy a "pasizni" induló lányok, akik a klubokba csoportosan érkeznek, arra vágynak a legkevésbé, hogy tényleg megismerkedjenek valakivel. A fene se érti őket; órákon át izgatottan készülődnek, a legjobb formájukat mutatják, aztán amikor megérkeznek a "tett színhelyére" senki sem elég jó nekik. És amikor hazafelé tartanak megállapítják, hogy egyetlen valamire való férfi sem volt ezen a fránya helyen, de talán majd legközelebb. Ez valami sport lehet a nőnemű emberi lényeknél.

Huszonöt éves férfi


BÁRCSAK TIJDTAM VOLNA…

24    … hogy a barátnői koszorúban bulizgató fiatalabb lányok (de sok esetben a már érőfélben lévők is) kötelességüknek érzik kinevetni a feléjük ismerkedési szándékkal érkező férfiakat. Még akkor is, ha egyébként tetszik nekik a pasas. Tehát: olyankor kell lecsapni a kiszemelt hölgyeményre, amikor egyedül, vagy max. 1-2 barátnő társaságában van. Bárokban, pubokban és klubokban erre a legalkalmasabb hely a toalett felé vezető folyosó. Igaz, hogy a lányok a mellékbe is csoportosan járnak, de talán nagyobb az esélyünk. (Jó tanács: akkor kezdjünk ismerkedni, amikor már kifelé tart abból a bizonyos helyiségből…)

Huszonhárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

25    … hogy az első idétlen mondat elhebegése után nem szabad belekezdenünk a részletes önéletrajzunk ismertetésébe. Az ilyesmi halálra untatja azt, aki pillanatnyi gyengeségből kifolyólag megengedte, hogy melléje telepedjünk.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

26    … hogy mennyire igaza volt a költőnek, amikor azt írta: nem elég akarni, de tenni, tenni kell! Éveken át ábrándoztam arról, hogy megismerkedem azzal a gyönyörű nővel, akit elképzeltem magamnak, aki mindenben megfelel nekem – és ezzel nagyjából ki is merült a csajozási ténykedésem. Reggel munkába, este munkából, néha kocsmabuli a haverokkal, és kész. Ahogy így visszagondolok, egyetlen olyan helyen sem fordultam meg, ahová az álomnő betette a lábát. Azt hiszem, ha nem töröm össze a kocsimat és magamat, vagy ha nem abba a bizonyos kórházba, ahhoz a bizonyos ápolónőhöz kerülök, piás agglegény maradok míg élek. De szerencsére jött Ő, kihúzta a karomból az infúziós tűt, és… nyolc hónappal később feleségül vettem.

Harmincegy éves (már) nős férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

27    … hogy nem mind arany, ami fénylik. Én mindig olyan lányt kerestem, aki stílusban illik hozzám, aki nem foglalkozik a konvenciókkal. Mondjuk patentos farmeringben jár diszkóba. Egyszer aztán összetalálkoztam Vele. Patent, farmering: oké. Rövid beszélgetés, tánc, séta. Felhívott magához. Patent ki, farmering és a többi le. Jól éreztük magunkat. Aztán reggel, amikor indulni készültem közölte mennyivel tartozom. Mert hogy nem azért hordott patentost, mert magasról tett a konvenciókra. Az ilyen inget hamarabb le lehet venni. Egy profi számára pedig az idő pénz.

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

28    … hogy vannak lányok, akik jobban szeretik a természetességet, mint a művi "megcsináltságot". Ez persze nem azt jelenti, hogy túlságosan sokan rajonganak a zsíros hajú, borostás, és kissé szagló férfiak iránt. Amelyik lány mégis, az iránt a férfiak nem rajonganak túlságosan.

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

29    … hogy a frissiben felszedett nőknek nem szabad hízelegni, de nem is bánhatunk velük úgy, mintha már legalább tíz éve házasok lennénk és tök mindegy mit mondunk, úgyis rajta maradunk azon a bizonyos buszon.

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

30    … hogy a férfiembernek, ha nőkkel társalog, két dologra kell ügyelnie:
a.) nem szabad úgy viselkedni, mintha nem érdekelne minket amit a hölgy mond
b.) nem szabad úgy lesnünk minden szavát, mintha isteni kinyilatkoztatásokat közölne két Martini között.

Harmincnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

31    … hogy a legmenőbb diszkókban könyvyen lehet bulizópartnereket találni. Szexpartnert már nehezebben. Társat pedig csak egészen kivételes esetben.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

32 … hogy ha az ember egy pubban meglát egy lányt, akivel szeretne megismerkedni, akkor az akció megkezdése előtt – mint a katonáknál szokás – felderítést kell végeznie:
a.) Egyedül van a lány? Ha igen, akkor következik a d. pont
b.) Fiúval van a lány? Ha igen, akkor felejtsük el az akciót, vagy legalábbis más célpontot szemeljünk ki magunknak.
c.) A lány a barátnőjével (barátnőivel) van? Ha igen, számoljuk meg a barátnőket, és próbáljunk ugyanannyi ismerkedni vágyó barátot elővarázsolni. A srácok majd lefoglalják a díszkíséretet, míg mi akciózunk. Térjünk rá a d. pont végrehajtására.
d.) Hajtsuk végre az akciót: menjünk oda a lányhoz, mondjunk neki valami blődséget, és vigyorogjunk hozzá, mintha jópofák lennénk. Talán elhiszi.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

33    … hogy ha a lány ülve magasabb, mint én, akkor úgysem fog megismerkedni velem. Vagyis… Tulajdonképpen az alacsony férfiak sem teljesen esélytelenek a magas lányoknál, feltéve, hogy a hiányzó centiket mással tudják pótolni. (Pl. kellően vastag arany ékszerek, vadonatúj sportkocsi vagy dzsip, impozáns bankkártya stb.)

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

37    … hogy Murphy törvényei nem is akkora marhaságok, amilyennek az ember első látásra hiszi. A szomszédomba költözött az a lány, akiről már kamaszkorom óta álmodoztam. Hatalmas barna szemek, barna haj, fitos orr, csodálatos test. Mi kell még? Elég zárkózott volt, csak párszor futottunk össze a lépcsőházban. Persze minden alkalommal megpróbáltam adni a formámat. És persze egyszer sem ért rá arra, hogy beszélgessen velem. Afféle barna ciklon volt, pedig ha tudta volna, hogy miatta újból rászoktam a borotválkozásra… Aztán, egy átbulizott éjszakát követő vasárnapon, hajnali tízkor becsöngetett hozzám álmaim tárgya. Ajtót nyitottam, ő meg rámnézett, elpirult, és sűrű elnézéskérések közepette mondott valamit, majd elrohant.
Csak később, két popár kávé után jöttem rá, hogy kalapácsot szeretett volna kölcsönkérni. Meg arra is, hogy eléggé elhanyagolt volt a külsőm. Lehet, hogy hiba volt egy szál borostába öltözve ajtót nyitni?

Harminchét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

35    … hogy bizonyos nők imádják a gyámolításra szoruló férfiakat. A "jaj, de szükségem lenne egy erős partnerre" szerepet házibulikon lehet a legjobban eljátszani. Csak egy dologra kell figyelni: nehogy egy velünk azonos nemű és szokatlan beállítottságú vendég is úgy gondolja, hogy ő az, akire szükségünk van.

Harminchárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

36    … hogy bizonyos lányok érdeklődnek a "fura fiúk" iránt. Ha valahol – mondjuk egy házibulin – azt látjuk, hogy a hölgyek egy bizonyos lányos külsejű srác körül nevetgélnek, akkor meg kell jegyeznünk, hogy ezeknek a hölgyeknek kár lenne előadni a szupermacho figurát – ők valószínűleg valami szelídebbet képzeltek el maguknak.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

37    … hogy a nők furcsa módon vonzódnak a meleg férfiakhoz. Szívesen állnak szóba velük, maguk közé tartozónak, izgalmasnak de ugyanakkor veszélytelennek tekintik őket, ami valahol érthető. Bármelyik férfi könnyedén érdekessé teheti magát, bárki eljátszhatja a meleget – csak arra kell ügyelni, hogy a társaságban ne legyen egy másik férfi, aki tényleg az…

Huszonnyolc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

38    … hogy a nők imádják az impotens férfiakat. Bármilyen furcsán hangzik: igaz. Kihívást látnak bennük. Majd ők megmutatják, hogy igenis ki tudják hozni belőlük a macsót! Érdemes megpróbálkozni a "jaj-nekem-úgysem-megy" szerep eljátszásával. Aztán, ha tényleg nem jön össze a dolog, legalább nem kell szégyenkezni, egyszerűen kijelenthetjük: "Ugye megmondtam?"

Negyvenéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

39    … hogy a nők imádják az erős, sziklakemény jellemű és testű férfiakat, de tévedés azt hinni, hogy azért, mert gyámolításra szorulnak, vagy biztonságra vágynak. Nem! Valahogy úgy vannak ezzel, mint annak idején a nyiszlett római patríciusok a gladiátorokkal: szeretik, ha egy náluknál jóval erősebb lénynek parancsolhatnak.

Harminckilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

40    … hogy a külső nem minden. Én mindig egy Pamela Andersonos hölgyeményről álmodoztam, volt is pár hasonló idomokkal rendelkező hölgyismerősöm, de ha valaki nem rövidtávon gondolkozik, akkor jobban teszi, ha megelégszik az átlagos méretekkel. Nem csak a legszínesebb virágokban van nektár. Nem is beszélve arról, hogy a szép, de nem feltűnő virágok környékén ritkán kell megküzdeni a konkurens méhekkel…

Harminchat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

41    … hogy előbb-utóbb úgyis mindenkinek szüksége lesz egy társra. Egy olyan igazira, akivel élni lehet. A baj csak az, hogy a férfiember huszonévesen nem gondol erre, harmincévesen azt hiszi, hogy még mindig ráér, negyvenesen már szeretné, ha összejönne, ötvenesen pedig bámulja a kiscsajokat, és közben kesereg, hogy "Jaj, miért is nem vettem feleségül a Marcsit!"

Negyvenhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

42    … hogy Freud meg az összes többi psziszakmájú illető óriásit tévedett, amikor azt mondták, hogy a férfiak számára a nők mellbősége a legfontosabb. Tévedés! A mellbőség a nők számára sokkal fontosabb, mint nekünk. Mert mi van akkor, ha egy nőnek (saját véleménye szerint) túl kicsi, vagy uram bocsá', túl nagy a melle? Gyűjthet plasztikai sebészre, vattacsomókat tömhet a melltartójába, vagy éppen leszorítós pólókra költheti minden pénzét. Ezzel szemben mit kell tennie a férfinak hasonló esetben? Keres egy, az ízlésének jobban megfelelő nőt.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

43    … hogy a külső nem minden. Sok esetben a legidétlenebb szemüveg is csodálatos arcot takar.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

44    … hogy a sötét hajú, pici pihebajuszt nevelgető nők sokkal szenvedélyesebbek, mint a skandináv típusú bombázók. Érdemes eltűnődni a dolgon. Az ember szívesebben fekszik egy forró kályha, mint egy jégcsap mellé. Főként hideg téli éjszakákon, amikor úgysem látni el a másik orráig.

Harmincnyolc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

45    … hogy a szilikonszobrászok csodákat művelnek a keblekkel és az ajkakkal. De hiába csodálatosak az ívek és a domborulatok, nehéz megszabadulni attól a tudattól, hogy valami nagyon mű dolog közelébe kerültünk, és hogy nagyon átvágtak minket.

Harmincöt éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

46    … hogy a teltebb hölgyek sokkal megértőbbek és melegszívűbbek, mint a nyiszlett manökenek, akik már megszokták, hogy bomlanak utánuk a férfiak, és ennek megfelelően magas a nagyképűségi rátájuk.

Negyvenegy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

47    … hogy az úgynevezett "telt" hölgyek valahogy mindig vidámabbak és kedvesebbek, mint a szexbombák. Talán mert az utóbbiak már megszokták a sikert, és kritikusabban hallgatják az ostoba ismerkedési szövegeket, míg az előbbiekre az újdonság erejével hat az ilyesmi.

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

48 … hogy a diszkók falát támasztó tűsarkú bombázókat könnyű felszedni, és hamar meg lehet szabadulni tőlük. Kár, hogy ezek a rövid ismeretségek költségesebbek, mint a "kézenfogós" barátnők.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

49    … hogy konditeremben csak akkor szabad ismerkedést kezdeményezni, ha a kiszemelt hölgy arányban kevesebb izomzattal és erővel rendelkezik, mint mi magunk. És még valami: mielőtt megszólítjuk a testre simuló, minden domborulatot kihangsúlyozó fekete dresszbe öltözött, neonszínű dekorbugyit és melltartót viselő hölgyeményt, aki mellett a világ összes topmodellje elbújhat, meg kell győződnünk arról, hogy a közelben fekvenyomó, százkilós súlyzókkal zsonglőrködő hústorony nem az aktuális barátja-e. Körültekintéssel megkímélhetjük magunkat néhány szivárványszínű stigmától…

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

50    … hogy ha egy lány vékony és szemüveges, és nem az a kifejezett szexbomba típus, de egyébként kedves és rendes és aranyos, nem kell azonnal kihúzni a potenciális partnerek listájáról. A szerelem időnként csodát művel – számos példa bizonyítja, hogy a rút kiskacsából is lehet gyönyörű hattyú. És még több példa bizonyítja, hogy a leggyönyörűbb hattyú is leslamposodhat rút-rút-rút pulykává.

Harminchárom éves (elvált) férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

51    … hogy az ismerkedni vágyó férfiembernek még akkor is csináltatnia kell névkártyát, ha történetesen nem cégtulajdonos vagy manager. Buszon, vonaton stb. nincs mindig idő és lehetőség arra, hogy az ember hosszabb beszélgetésbe bonyolódjon. Ilyenkor (talán) az is elég, ha pár (kedves) szó kíséretében átnyújtjuk a kártyánkat a nekünk tetsző hölgynek. Aztán már csak reménykednünk kell és várni a hívását…

Harmincöt éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

52    … hogy a névkártyákat előre preparálni kell. Értsd: a hátlapjukra rá kell írni egy rövid üzenetet, amiben közöljük a hölggyel, hogy szeretnénk megismerkedni vele, és kérjük, hívjon fel minket, ha jónak látja. A módszer félénk férfiaknak ajánlott.

Harmincnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

53    … hogy az ismerkedési célokra előkészített, rövidke üzenettel ellátott névkártyákat ne ott tartsuk, ahol a többit. Elég kínos volt, amikor az egyik külföldi üzletfelem két héttel a tárgyalásunk után felhívott az otthoni számomon, és közölte, nagyon meglepte az ajánlatom, de nem látja akadályát, hogy csináljunk egy-két közös magánprogramot amikor legközelebb nálunk jár. Az illető férfi volt…

Huszonkilenc éves manager


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

54    … hogy az "ápol és eltakar" effektus nem csak a férfiak ruházatánál érvényesül. A hölgyek rafinált kis trükkökkel tudják vonzóvá tenni a testüket, a szög csak akkor bújik ki a zsákból, amikor már túl késő visszakozni.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

55    … hogy az uszoda a legjobb ismerkedési terület. Itt senki sem vesz zsákbamacskát. Uszodai ismeretségkötés után egyik fél sem fog túl nagyot csalódni.

Huszonnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

56    … hogy aki férfi, és nőkkel akar kezdeni, annak illik felszednie magára némi izomzatot. A nők többsége nem szereti a horpadt mellkasú pacákokat – de a szupertestű bodybuilderekért sem rajonganak igazán. Érthető: hogy is mutatkozhatna egy olyan férfival, akinek nagyobb a mellbősége, mint az övé?

Huszonegy éves fiatalember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

57    … hogy aki komolyan foglalkozott testépítéssel, és beszedett ezt-azt, hogy felpumpálja az izmait, az ne az egyetemi kávézók környékén próbáljon meg ismerkedni. Menjen inkább a plasztikai sebészettel foglalkozó klinikák környékére. Sokkal valószínűbb, hogy itt talál olyan partnert, akinek nem lesz mellette kisebb(mellű)ségi érzése.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

58    … hogy nem számít, mit mondanak a haverok a lányról, akivel megismerkedtünk. Lehet, hogy a hölgy alakja nem a legtökéletesebb, az arca nem a lehető legbájosabb, de ha nekünk tetszik, akkor… miért ne? Azok a srácok pedig, akik a kapcsolatunk elején kritizálják, esetleg gúnyolják, előbb-utóbb irigykedni fognak. Mert a szíve és a lelke mélyén mindenki komoly párkapcsolatra vágyik. Ha nem előbb, akkor utóbb, de így van. És a kritizálók majd kapkodhatnak, hogy legyen valakijük, míg mi már kényelmesen hátradőlhetünk, hiszen megtaláltuk a párunkat.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

59    … hogy a nyitottság nem azonos az igénytelenséggel. A partnerválasztás nem versenyfutás, bármennyire is vágyunk egy társra, nem muszáj lecsapnunk az első kínálkozó alkalomra, és senki sem kötelez minket arra, hogy beérjük azzal, ami éppen "jut".

36 éves férfi, két válás után


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

60    … hogy az ABC áruházakban való ismerkedés előtt az a legfontosabb, hogy megnézd, mi van a kiszemelt hölgy kosarában. Ha a kenyér mellett pár doboz bébikaját látsz, felejtsd el a dolgot. A nő akkor is "érinthetetlen", ha gyerekjoghurtot, Kinder tojást vagy hasonlókat vett. Ha borotvahabot és arcszeszt pakolt a kosárba, még nincs veszve minden – talán ajándékba szánja valakinek.

Harmincnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

61    … hogy a szupermarketekben úgy lehet a legkönnyebben ismerkedni, ha az ember eljátssza a "semmit sem tudok a kajákról, a főzésről, és egyáltalán" figurát. A félkész ételekre általában ráírják az elkészítési utasítást, de ettől függetlenül nyugodtan megkérdezhetjük a nekünk tetsző hölgytől, hogy szerinte hogyan kell megcsinálni az ételt. Fontos, hogy kérdezősködés közben kellőképpen ártatlan képet vágjunk. Viselkedjünk úgy, mintha eszünk ágában sem állna ismerkedni, mintha tényleg az érdekelne minket amit kérdezünk. Hatásos!

Negyvenegy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

62    … hogy a különböző tanfolyamokon található nőknél teljesen felesleges próbálkozni. Ők tényleg azért iratkoztak be, hogy azzal a bizonyos témával foglalkozzanak; nekik tényleg nem jutott eszükbe az, hogy milyen remek ismerkedőhelyre kerültek.

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

63    … hogy az a lehető legegészségtelenebb, ha egy férfi beleszeret a főnöknőjébe. Ennél már csak az lehet rosszabb, ha az érzelmei viszonzásra találnak.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

64    … hogy ha közelebbi kapcsolatba kerülök a cég új titkárnőjével, és észreveszem, hogy a hölgy a főnöknek sem közömbös, akkor célszerű új állás után néznem.

Huszonhárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

65    … hogy a munkahelyen a főnök úr mindenben elsőbbséget élvez. Ő mindent megtehet, amit a (férfi) beosztottak nem. Egyet kivéve: nem szidhatja saját magát. Ezért aztán ha valaki a kolléganői között próbál partnert találni, olyat keressen, aki nem kedveli a főnököt. A közös érdeklődési kör (a főnök közös utálata) mindig összehozza az embereket.

Huszonhat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

66    … hogy a vállalati bulikon a nők nem azért csípik ki magukat, hogy megakadjon rajtuk a férfikollégák szeme. Nem. A nők ennél rafináltabbak. Ők egymást akarják pukkasztani. A férfiak, akik ezzel nincsenek tisztában, ostoba fejjel árnyékra vetődnek.

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

67    … hogy minél hangosabb a zene egy szórakozóhelyen, minél élesebbek a villogó fények, és minél drágább a Martini, annál biztosabb, hogy a férfiember felszed egy "fecskendő csajt". Egyszer használatosat.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

68    … hogy ha egy lány pár perces ismeretség után nem akarja megadni a telefonszámát, akkor még nem biztos, hogy velem van baja. Lehet, hogy csak túl sokszor látta a Bárányok hallgatnak-ot, esetleg kettőnél többször olvasta a Lepkegyűjtőt.

Huszonöt éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

69    … hogy a legtutibb dolog az, ha a közös ismerősök hozzák össze az embert a kiszemelt hölgyeménnyel. Így mindkét fél azelőtt tud tájékozódni a másikról, hogy akár egyetlen szót szólnának egymáshoz. Így rengeteg félreértés és kínos szituáció elkerülhető.

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

70    … hogy a nők sokszor ugyanazt akarják, mint a férfiak, és ők a legtöbbször valóra is tudják váltani a vágyaikat.
Az egyik pubban megismertem egy lányt. Gyönyörű volt, a szerelem első látásra kialakult. Nem is beszélve a vonzalomról! Elkapott a sztereotip érzés: azt hittem meghalok, ha nem lesz az enyém még azon az estén. Igen ám, de mit mondjak neki? Hogyan hozakodjak elő azzal, hogy menjünk fel hozzám. Bélyeget nem gyűjtök… Aztán jött a pincér, hogy záróra. A lány kisietett a mosdóba. Keresem a tárcámat, sehol. Nyúlok a zsebembe, üres. Szent ég, nincs nálam pénz! Elsütöttem valami ócska poént, a nadrágom zsebéből előkapartam egy marék aprópénzt, és az órámmal együtt odaadtam a pincérnek, aki rögtön ráállt az üzletre – jó órám volt.
Jön vissza a lány, hogy inna még egyet. A pincér csak vigyorog, és kíváncsian néz rám, várja, hogy erre mit lépek. Semmit sem léptem, a lány viszont hamar átlátta a helyzetet, ő szólalt meg helyettem:
– Tudod mit? Ugorjunk fel hozzám, van egy üveg egészen kiváló francia borom.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

71    … hogy ha a kiszemelt hölgyemény úgy viselkedik velem, mintha kéjgyilkos volnék, akkor két eset lehetséges:
a.) vagy nem tetszenek neki a tapaszok, amit borotvával összevagdosott képemre ragasztottam;
b.) vagy közeli ismerőse valamelyik korábbi barátnőmnek.

Huszonhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

72    … hogy a nők közötti információáramláshoz képest a fény lassú csiga. Amit az egyik kiderít egy bizonyos férfiról, azt a másik is rögtön tudja.

Harminchárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

73    … hogy nők társaságában nem szabad túlságosan sziporkázni, mert a végén én leszek a társaság bohóca – és hol az a nő, aki szívesen lenne "Bohócné"? Persze a másik véglet, a túlzott halk szavúság sem túlságosan célravezető. A jelszó tehát: arany középút!

Huszonnyolc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

74    … hogy nem szabad ismerkedést kezdeményeznünk az ex-barátnőnk barátnőivel és unokatestvéreivel. Főleg nem akkor, ha az ex-szel nem közös megegyezés alapján szakítottunk.

Huszonnyolc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

75    … hogy a partnerkereső hirdetések mennyire csalókák! Külön szótárt kellene mellékelni hozzájuk. Nézzünk pár példát:
– csinosnak mondott = a rokonságból valakinek már kicsúszott a száján ez a minden alapot nélkülöző megjegyzés;
– rendezett anyagiakkal rendelkező = most éppen van pénzem, de azért jól jönne egy cukrosbácsi;
– kimondottan jó alakú = kimondva igen, megnézve nem;
– fiatalos = még a saját lábán jár, de már csak 0,5 km/óra sebességgel. Stb., stb…

Harminchét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

76    … hogy az Internet csodálatos dolog, sok mindenre jó, de nem társkeresésre. Az ember elcseveg egy édi-bébi névvel, üzenget, "megismeri", aztán jön a személyes találkozás – meg a hidegzuhany. Én az üzenetek alapján egy pici, aranyos macikát képzeltem el, aztán a randahelyen ott várt rám egy kisportolt, csupaizom, majdnem kétméteres valkűr… Brr!

Huszonnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

77    … hogy mekkorát tévednek a hozományvadászok, meg azok a pasasok, akik gazdag nőkre hajtanak! Az oké, hogy mindent megkaptam a partneremtől, de ha valami nem úgy történt, ahogy elképzelte, mindig az orrom alá dörgölte, hogy ki az úr a háznál.

Huszonnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

78    … hogy festőművésznők nem csupán divatból slamposak, ők tényleg azok. Fél évig bírtam egy ilyen nő mellett. Amikor vízköves lett a kezem a mosogatástól, elegem lett és leléptem tőle. Pedig szerettem. De tényleg! Búcsúzóul vettem neki kéttucat papírtányért.

Harminchat éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

79    … hogy óriási hibát követek el, amikor feleségül veszem a fogorvosnőmet. Az én "ami a szívemen, az a számon" temperamentumommal, és az én bűn rossz fogaimmal ez fájdalmas tévedés volt. Az exnejem minden otthoni sérelemért a fúrójával állt bosszút…

Harmincnyolc éves (elvált) férfi.


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

80    … hogy a hosszabb párkapcsolatokban, legyen az házasság vagy együttélés, nem az a lényeg, ki hordja a nadrágot, hanem az, hogy kinél van a buksza. Az emancipált, manager típusú nők szörnyűek tudnak lenni, ha a partnerük véletlenül kevesebbet keres náluk.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

81    … hogy mennyire igaz a közmondás: "Madarat tolláról – nőt a kedvenc magazinjáról lehet megismerni". Ha a partnered olyan női lapokat olvas, amikben a fiatal és sikeres újságírónők arra bíztatják az közönségüket, hogy vegyék el ami nekik "jár", minden tekintetben… Nos, ebben az esetben az a leghelyesebb, ha a lehető leghamarabb kilépsz a kapcsolatból.

Harminckét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

82    … hogy a nők minden marhaságra rá tudják venni egymást. A barátnők és a sztárnak nevezett, tévében mutogatott nők mindig képesek manipulációkra. A férfi meg csak kapkodja a fejét, mintha agyaggalamb lenne a céllövészeten.

Harmincnégy éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

83    … hogy amikor az emberiség valamilyen téren (vallás, származás, kor, nem) egynél több részre oszlik, ott az egyes részek között kibékíthetetlen ellentétek vannak. Lehet ökumenikus istentiszteletet, antirasszista tüntetést, idősek-fiatalok focimeccset rendezni, és meg lehet próbálni együtt élni egy nővel – az ellentétek csak ideig-óráig, és csak felszínesen tűnnek el, és rendszerint valamilyen agresszió-kitöréssel kerülnek ismét felszínre. Fanatikus vallásosság. Ellentüntetés. Generációs problémák. Ajtó- és tányércsapkodás, egymás rokonságának szidalmazása. Kivételek persze vannak – az első három ellentétpár esetében.

Negyvenöt éves (elvált) ex-politikus


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

84    … hogy Einsteinnek mennyire igaza volt, amikor azt mondta, hogy háromnál több dimenzió létezik. Én megtaláltam a negyediket: ez az a sík, amelyen a nők gondolat-vonatai haladnak. Ez a bizonyos sík annyira különbözik a megszokottaktól, hogy sokszor olyan érzésem támad, a nők nem is emberből vannak.

Harminchárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

85    … hogy a nők titokban arra vágynak, hogy a tévéből és a filmekből ismert sztárokhoz hasonló pasijuk legyen. Nincsenek tisztában azzal, hogy ilyen tökéletes férfiak csak az álomvilágban léteznek.
A férfiak ezzel szemben arra vágynak, hogy a tévéből és a filmekből ismert sztárokhoz hasonló nőjük legyen. Ők tisztában vannak azzal, hogy ilyen tökéletes nők csak az álomvilágban léteznek, de azért még nem adták fel a reményt.

Harminchat éves reklám szakember


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

86    … hogy egyenjogúság ide, emancipáció oda, sok férfi még mindig tárgynak tekinti a partnerét. Ha egy férfi éppen egy nőt ver, akkor nem biztos, hogy családi perpatvar van a háttérben – lehet, hogy csak a "mosógépet" javítja. Ha egy nő egy ilyen "szerelő" mellett kénytelen élni, akkor elképesztően hálás tud lenni azért, ha valaki egyáltalán emberszámba veszi. Az okos, és függetlenségét féltő férfiember remekül ki tudja használni az ilyen helyzeteket (is).

Harminchét éves "ezermester"


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

87    … hogy a külcsín és a belbecs a nők esetében sem ikertestvérek. Erre akkor jöttem rá, amikor kirándulni mentem az egyik dekoratív barátnőmmel, és megkérdeztem tőle:
– Volna kedved piknikezni?
Elgondolkodott, és visszakérdezett:
– Nem ehetnénk előtte valamit?

Huszonkilenc éves természetjáró


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

88    … hogy vannak tipikusan női viccek, amelyek témája természetesen a másik nem. Ezek célja nem a szórakoztatás, hanem a férfiak zavarba hozása. Az alábbi kérdést egy kissé kapatos társaságban tette fel az egyik hölgy a másiknak – úgy, hogy a jelenlévő férfiak minden szót tisztán halljanak:
– Tudod, hogy a férfiaknak melyik az a testrésze, ami bizonyos körülmények között akár a tízszeresére is képes megnőni?
– Hm?
– A pupillájuk…

Huszonöt éves egyetemista


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

89    … hogy az elhanyagolt feleségek és barátnők semmire sem vágynak jobban, mint arra, hogy pár "emberi" szót kapjanak egy férfitól. Csak néhány jó szó – és cserébe mindent odaadnak. Ha ezt előbb tudom, akkor most talán nem lennék túl három váláson…

Egy harmincnégy éves jávorszarvas


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

90    … hogy vannak olyan szelektíven vak nők, akik a férfiakból csak bizonyos dolgokat vesznek észre. Például: aranyóra, sportkocsi, bankkártya. És vannak olyan nők is, akik nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, és ennek a véleményüknek a lehető legtöbbször hangot is adnak. Ők azok, akik az iskolai színjátszó körben mindig főszerepet játszottak.

Negyvenkét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

91    … hogy a nők intelligensebbek, mint a férfiak. Úgy tesznek, mintha túljárnánk az eszükön, pedig éppen ők járnak túl a miénken, de mi végig abban a szent meggyőződésben vagyunk, hogy minden kártyát a kezünkben tartunk.
Megmagyarázom, mire gondolok.
Őszintén megmondom, tizenhét év házasság után kezdtem ráunni a feleségemre. Aztán történ valami: öngyújtót kerestem a retiküljében, és találtam egy cédulát: "George, szerda hét óra", és egy cím. Rögtön féltékeny lettem. Majd megőrültem! A feleségem megcsal! Tetten akartam érni őt, meg a szeretőjét, vagy három hónapon át minden szerdán hétkor a címen voltam, hogy elcsípjem az asszonyt. Egyszer sem bukkant fel. Felébredt bennem a gyanú: lehet, hogy átvert a feleségem? Lehet, hogy így akarja érdekessé tenni magát? Ha másnak kell, nekem is kelljen? Aha, a kis ravasz! A következő szerdán virágot vettem, és már negyed hétkor otthon voltam.
A fiatal pasast, aki éppen akkor a feleségemnél időzött, George-nak hívták… A válásunk után két hónapig maradtak együtt.

Negyvenhat éves (elvált) férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

92    … hogy az ágyban, egy-egy nem túl fényes szexuális teljesítmény után a nőkből – ha szeretik partnerüket – előjön a bennük lakozó színésznő. Ha nem jön elő, akkor rég rossz; a férfinak ilyenkor el kell fogadnia a tényt, hogy a hölgy korántsem szereti őt.

Ötvenhárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

93    … hogy amikor egy nő megpróbálja rávenni a partnerét az étrendje megváltoztatására, akkor három eset lehetséges:
– őszintén aggódik a párja életéért;
– elege van abból, hogy egy tohonya, elhízott pasassal kell mutatkoznia;
– semmi gondja a férfiember alkatával, annál inkább a teljesítőképességével.

Harminckilenc éves kényszer-vegetáriánus


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

94    … hogy amikor egy nő óvszert vesz a párjának, azt semmiképpen sem lehet apró figyelmességnek tekinteni, sokkal inkább kritikának.

Negyvenhét éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

95    … hogy az elhidegülés biztos jele a nők esetében az orgazmus színlelésének elmaradása.

Harminchárom éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

96    … hogy amikor nők közelébe kerülök egy dolgot nem szabad tennem: pánikba esni. Huszonéves koromban a tapasztalatlanságom volt a pánik oka. Harminc-egynéhány évesen a kötöttségektől féltem. Negyvenéves korom után attól, hogy esetleg olyasvalakivel hoz össze a sors, aki csak a pénzemre feni a fogát. Mostanában pedig… hiába vagyok tapasztalt, független és jómódú – elmúltam férfinak lenni.

Ötvennyolc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

97    … hogy ha egy nőnek páros napokon a feje fáj, páratlan napokon pedig menszesze van, akkor már nem valószínű, hogy szereti a partnerét.

Huszonkilenc éves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

98    … hogy a nők alapjában véve mind egyformák. A férfiember hajlamos azt hinni, hogy csak ezzel a bizonyos hölggyel nem jön ki jól, és egy másikkal egészen biztosan szép lenne az élete. Tévedés! A másik mellett is ugyanazok a problémák fognak előjönni. Csak idő kérdése az egész…

Harmincéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

99    … hogy a nők olyanok, mint a fogak. Ha az ember nem foglalkozik velük, előbb-utóbb gond lesz velük: a fogak elvesztik csillogásukat, a nők meg valaki más oldalán fognak tündökölni.

Negyvenéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

100    … hogy az, aki nem is próbálja megtalálni az igazit, mert azt hiszi, hogy a nők mind egyformák, az olyan, mint a kínai "bölcs", aki esőben lassan bandukol, mert minek siessen, amikor száz méterrel odébb is esik. Szerintem a férfiember csak egyetlen okos dolgot tehet: kilép, és megtalálja azt a menedéket, ahol meghúzhatja magát a viharban.
A házasság menedékházát az élet viharában…
Az már egy egészen más kérdés, hogy idővel minden menedékház az ember fejére omlik, ha nem végzi el a megfelelő javításokat.

Ötvenéves férfi


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…
101    … hogy beszélhetünk bármennyit, próbálhatjuk meg- és kiismerni őket, a nőkkel kapcsolatban csak egyetlen dolog biztos: a bizonytalanság.

Hatvanéves férfi
-------------------------------------

101 dolog,
amit jó lett volna tudni a férfiakról

Gondolatok ismerkedésről, párkapcsolatról és mindarról, ami ezekkel jár

Szerkesztette: Suzy Almonds
Illusztrációk: Kelemen István

SZUKITS
KÖNYVKIADÓ
ALAPÍTVA 1929


A fordítás az alábbi kiadás alapján készült:
101 things I Wish I'd Known About Men
And Matring the Acquaintance of Them
Thoughts About the First Experiences, Couples
and Everything That Comes with This
Copyright © Suzy Almonds, 2000
All rights reserved

Fordította
FEKETE ANDREA

Borító és illusztrációk
KELEMEN ISTVÁN

ISSN 1418 - 415 X
ISBN 963 9278 47 5

Hungarian translation © Szántai Zsolt, 2000
Hungarian edition © Szukits Könyvkiadó, 2000
Hungarian illustration © Kelemen István, 2000
Lektor: Szőts Katalin
Tördelés, képszerkesztés: ITBooks, Illés Tibor
Tipográfia, színre bontás: A-Színvonal Bt.
Szerkesztő: Tóth Róbert
Felelős kiadó: Szukits László
Szegedi Kossuth Nyomda Kft.
Felelős vezető: Gera Imre


ELŐSZÓ HELYETT

Ha az ember lánya már elmúlt tíz, de még nem múlt el hetven, akkor a világon az a legtermészetesebb, ha valamilyen szinten és módon érdeklődik a férfiak iránt. És ennek az érdeklődésnek körülbelül ugyanaz az eredménye, mint a világűrt kutató tudósok munkájának: minél többet tudunk meg "róluk", annál inkább rá kell jönnünk arra, hogy milyen kevéssé ismerjük "őket".
Mert mások, mint mi, ez kétségtelen. Néha aranyos kisfiúk, néha arrogáns és felfuvalkodott pojácák. Néha imádnivalóak, néha megvetésen kívül aligha érdemelnek mást. Előfordul, hogy törékenyek, gyámolításra és védelemre szorulók, de az is megesik – és manapság sajnos ez a gyakoribb –, hogy nem sok különbség van köztük, meg az erdőben makkra vadászó sörtés, disznóformájú állatok között. De egy biztos: szükségünk van rájuk, és rossz lenne nélkülük.
Milyenek hát a férfiak? Filozofálgatás helyett lássuk, hogyan vélekednek róluk azok a lányok és asszonyok, akiknek módjukban állt kifürkészni egyik-másik titkukat, vagy megfigyelni jellemzőiket.


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

1    … hogy már a kisfiúk is szentül meg vannak győződve arról, hogy a "micsodájuk" körül forog a világ. Hát még a nagyfiúk…!

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

2    … hogy az "egyenjogúság" szót is férfiak találták ki, és olyan fogalmat takar, ami valójában nem létezik. Nem érdekes? Ha egy férfi szakadt, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy a H. A. kategóriába tartozik (Hanyag, Hajléktalan), lehet, hogy csak értelmiségi. Viszont ha egy nő szakadt és ápolatlan, akkor pillanatok alatt kap pár megsemmisítő megjegyzést.

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

3    … hogy a "szebbik nem" és az "erősebbik nem" meghatározást férfiak találták ki férfiak számára – a nők legnagyobb sajnálatára.

Harminckét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

4    … hogy mekkora ostobaság a "hiúság – asszony a neved" szólás. Volt egy barátom, minden reggel hetvenöt-nyolcvan percet töltött a fürdőszobai tükör előtt. Borotválkozott. Fogat mosott. Fésülködött. Ismét megborotválkozott. Ismét megfésülködött. Nyakkendőt kötött. Készülődött. És közben piszkosul nem érdekelte, hogy majd bepisilek.

Huszonkét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

5    … hogy bizonyos testrészek mérete a férfiak számára éppen olyan fontos, mint a nők számára. Ennek jelei először kamaszkorban fedezhetők fel, amikor a kislányok órákat töltenek a tükör előtt, szabócentivel a kezükben, domborulataikat vizsgálgatva, és amikor a kisfiúk szintén órákat töltenek hanyatt fekve, vonalzóval a kezükben… khm… Értik mire gondolok, igaz? A kislányok és a kisfiúk között csupán annyi különbség van, hogy a lányok hetente, a fiúk pedig naponta többször végzik el a méricskélési szertartást.

Harmincnyolc éves nő (két bátyja, két fia és egy kislánya van)


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

6 … hogy a férfiak elképesztően magabiztosak. Ez önmagában véve nem lenne gond, a baj ott kezdődik, hogy ehhez hatalmas adag hiúság is társul. Még a legszakadtabb, legszaglóbb pasas is biztos benne, hogy legalább olyan hódító, mint Brad Pitt, Arnie és Leo együttvéve. És ha valaki (egy nő) valahogy a tudomására hozza, hogy mekkorát téved, szentül meg lesz győződve arról, hogy a nők mind ostobák.

Huszonegy éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

7    … hogy a nagyon jóképű és/vagy kidolgozott izomzatú férfiakkal nagy sikert arathatunk a barátnőink körében. Irigyelni fognak minket, hogy milyen remek pasink van. Ilyenkor elégedetten mosolyogjunk, és még véletlenül se célozzunk arra, hogy minden reggel külön harcot kell vívnunk a fürdőszobai tükörért.

Huszonöt éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

8    … hogy a férfiak nincsenek igazán tisztában önmagukkal. Mindegyik azt hiszi magáról, hogy ő Kevin Costner, és ezért olyan nőt képzel el maga mellé, mint Claudia Schiffer.

Huszonnyolc éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

9    … hogy ha esetleg egy olyan nővel találják szemben magukat, aki nem Claudia Schiffer, de lehetne vele – ne adj isten beszélgetni, akkor megrémülnek, és menekülni kezdenek. Ezt a menekülést a legtöbbjük azzal magyarázza, hogy "túl ronda a csaj" – pedig lehet, hogy csak arról van szó, hogy félnek: előbb-utóbb kiderülne, mennyivel kevesebbek a nőknél.

Huszonhárom éves nő (az előbbi pincérnő munkatársa)


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

10    … hogy a férfiak érzelmei vizuális alapokon nyugszanak. Más szóval: abba szerelmesednek bele, aki már az első látásra tetszik nekik. De abba aztán rögtön.

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

11    … hogy a férfiak igénytelenek. Ha egy nőnél megtalálják az általuk ideálisnak tartott mellbőséget és érzékiséget, akkor tőlük a pipi akár olyan sötét is lehet, mint az éjszaka.

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

12    … hogy a Természet (vagy a Jóisten) igencsak kapkodott, amikor elkészítette a férfiakat. A tervrajzok valószínűleg nem készültek el időre, ezért Ő úgy gondolta, leegyszerűsíti a dolgot, és a férfiak dossziéjához egyszerűen hozzácsapta a nyulak számára kiagyalt ösztönrendszer leírását. Csakis ez lehet az oka annak, hogy a pasik olyanok, amilyenek.

Harminckét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

13    … hogy a legtöbb férfi bizonytalanságának oka éppen az, amit férfiasságuk lényegének tartanak. Ösztönösen kirázza őket a hideg akkor, ha egy társaságban a méretekről esik szó.

Tizenkilenc éves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

14    … hogy a férfiak azt hiszik, az ő ki micsodájuk körül forog a világ. Mindegyikük úgy viselkedik, mintha neki, csakis neki lenne ilyenje.

Huszonhét éves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

15    … hogy amikor a férfiak szétvetett lábakkal ülnek, és önelégülten vigyorognak, akkor azon jár az eszük. És ilyenkor elvárják, hogy a nő is arra gondoljon.

Húszéves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

16    … hogy a férfiak döbbenetesen érdekesnek képzelik magukat. Még akkor is, ha éppen olyasmiről beszélnek, ami a nőt egyáltalán nem érdekli. Az ilyen kiselőadások során a nőnek mindent el kell követnie annak érdekében, hogy elnyomja az ásítását, mert a férfi, ha meglátja az elkerekedő ajkakat, arra gondol, hogy sikerült ámulatba ejtenie hallgatóságát.

Harmincéves managernő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

17    … hogy a férfiak oltárian magabiztosak tudnak lenni. Olyanok, akár a magasan szálló sas, akit a verebek lentről csőrtátva figyelnek. Csakhogy ha valaki megkérdezné a sastól, hogy hová tart ilyen magabiztosan, hát… nem nagyon tudna mit felelni. Neki a lényeg az, hogy impozánsan szálljon, és ámulatba ejtse a verebeket.

Harminchárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

18    … hogy a férfiak oltári magabiztosnak látszanak, de valójában nem azok. Szerintük a nők sebezhetőek, a nők sértődékenyek – pedig az az igazság, hogy éppen ők ilyenek.

Harmincnyolc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

19    … hogy ha udvarias akarok lenni egy unalmas pasival, akkor hallgatnom kell. Mélyen, és hosszan, míg befejezi. És nem árt, ha érdeklődő arcot vágok. Van egy kis trükköm: ha egy ilyen férfi közelébe sodort a balszerencsém, akkor mindig azon morfondírozok – miközben ömlik belőle a szó –, hogy George C. vagy Michael D. lehet jobb az ágyban.

Huszonegy éves pincérlány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

20    … hogy a férfiakat és a nőket sosem fogják azonos mércével megítélni. Mondjuk a munkahelyeken. Ha egy férfi hadar vagy raccsol, akkor még lehet sportriporter vagy tévés személyiség; azt mondják róla, hogy gyorsabban forog az agya, mint a nyelve, és mindent megbocsátanak neki. Ha egy nő teszi ugyanezt? Legfeljebb búvárnak veszik fel.

Harmincéves könyvelőnő (jelenleg állás nélkül)


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

21    … hogy egyes férfiak azt hiszik magukról, hogy ők a világ legtökéletesebb emberpéldányai, és erről még akkor is szentül meg vannak győződve, amikor a környezetükben már mindenki szóvá teszi a hibáikat. Azzal nyugtatgatják magukat, hogy mindenki selejtes, csak ők tökéletesek.

Huszonhét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

22    … hogy minél fiatalabb egy férfi, annál többet beszél sosem volt szexuális kalandjairól és sikereiről. Szerintem ők elméletben már évekkel azelőtt átélik az "eseményeket", hogy valójában sor kerül azokra.

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

23    … hogy minél idősebb egy férfi, annál erőteljesebben fitogtatja szexuális vonzerejét és teljesítményét. Persze, mint tudjuk, amelyik kutya ugat, az nem harap.

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

24    … hogy a férfiak bármit képesek elhitetni magukról. Én napokon át meg voltam győződve arról, hogy a jóképű srác, akivel egy bárban ismerkedtem meg, külföldi, ezért nem beszéli jól a nyelvünket. Aztán jött a felismerés: ugyanaz volt az anyanyelve, mint az enyém, és szótlanságának oka nem a nyelvi nehézségekben, hanem egy iszonyatos mértékű sötétségben gyökerezett.

Huszonkét éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

25    … hogy a nagy Ő is kiábrándító tud lenni, amikor egy átmulatott éjszaka után bezárkózik a fürdőszobába, és egy bizonyos porcelántárggyal folytat hosszas eszmecserét.

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

26    … hogy nem mind arany ami fénylik. A híresztelésekkel ellentétben nincs tökéletes férfi, ezért ha véletlenül olyan hapsival találkozol, akinek egy rossz tulajdonsága sincs, ott gáz van. A szög, az olyan, hogy előbb-utóbb kibújik a zsákból. És minél utóbb, annál nagyobbat tud szúrni.

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

27    … hogy sosem szabad azért belemenni egy kapcsolatba, mert azt akarom, hogy legyen mellettem valaki. Egyszer megtettem, de soha többé! Olyan szörnyű élmény volt a kényszer-párkapcsolat, hogy elhatároztam, ezentúl, ha magányos vagyok, inkább veszek magamnak egy pár cipőt.
Már két szekrényem tele van…

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

28    … hogy ha kiráz a hideg, amikor hozzámér, akkor minden elveszett. A dolgot nem lehet a végtelenségig halogatni, előbb-utóbb hozzámér, és akkor nincs az a bormennyiség, ami elég lenne ahhoz, hogy kibírjam a dolgot.


Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

29    … hogy a nő sosem mutathatja ki, mennyire elájult egy férfitól. Ha meg akarsz szerezni vagy tartani egy pasit, kezeld titokként, hogy teljesen odavagy érte. Ellenkező esetben elbízza magát a drága.

Huszonnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

30    … hogy léteznek különleges színészi adottságokkal rendelkező férfiak, akik bármire képesek, hogy a kiszemelt áldozat kegyeibe férkőzzenek. Eljátsszák az összetört szívű szerelmest, vagy a megtört lelkű ex-légióst, akinek a sivatagban széttaposták az önérzetét. A nők többségében ilyenkor feltámad a szánalom, és ha a pasas véletlenül még jóképű is, akkor…
Akkor a pasas eléri a célját: beférkőzik a nő életébe, lakásába, utat talál a szívéhez és a pénztárcájához. Mielőtt új áldozatot talál magának az előbbit összetöri, az utóbbit magához veszi.

Huszonnyolc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

31    … hogy hiba olyan hapsival kezdeni, aki azt mondja, hogy felesleges a nőnek virágot venni, mert úgyis elhervad.

Tizenkilenc éves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

32    … hogy létezik olyan férfi is, aki teljesen együgyűnek hiszi a nőket, és úgy gondolja, hogy egy szál virággal "elvakíthatja" őket annyira, hogy nem veszik észre a hibáikat.

Harminchat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

33    … hogy a férfiak szerint a női testen a legszebb dolog a férfi.

Húszéves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

34    … hogy ha egy pasas nagyon rádstartol, esetleg erőszakoskodni próbál, akkor teljesen hiábavaló dolog védekezni. Úgy kell tenned, mintha benne lennél a buliban, aztán, amikor már majdnem célba ér, meg kell kérdezni tőle, hogy mi az, ami csak a férfiaknak van, és hosszú meg kemény.
Ha nem tudja a választ, mondd meg neki: a katonaidő.
Garantáltan le fog lohadni… a lelkesedése.

Huszonkét éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

35    … hogy léteznek jóindulatú férfiak, akik időben figyelmeztetik a nőket, ha valamelyik társuknak csak "arra" kellünk. Velük is vigyázni kell; olyanok ők, mint a nagy hal, aki így szól a kis halhoz:
– Ne kapd be a horgot.
– Miért ne?
– Két oka van. Ha bekapod, az ember kihúz a vízből, hazavisz és megsüt.
– És mi a másik ok?
– Én akarlak megenni.

Huszonhat éves mixernő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

36    … hogy ez az ismerkedési hercehurca egy nagy színjáték, amiben a nő játssza az illatos, de néma és helyhez kötött kisvirág szerepét, a férfi pedig az ide-oda röpdöső, a virágokat gusztálgató méhecskét. A világ jelenleg olyan, hogy a nőnek be kell várnia a menetrend szerint érkező méheket. Hiába lát olyat, amelyik esetleg tetszik neki, semmit sem tehet, be kell érnie azzal, amelyik önszántából ereszkedik le a szirmaira.

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

37    … hogy a nőnek néha muszáj megfeledkeznie a konvenciókról, és muszáj kezdeményeznie, ha meg akar ismerkedni egy jóképű pasival. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy azért nem szólítanak le/meg, mert a kutyának sem kellesz. Lehet, hogy naponta tíz fickónak is megakad rajtad a szeme, csak éppen mind a tíz olyan, hogy modellt állhatna a mulyaság szobrához.

Harminchárom éves nő

BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

38    … hogy az a pasi, aki nem képes megtenni a kezdő lépést a neki tetsző nő felé, nem is érdemli meg, hogy foglalkozzam vele. Számomra fontos a határozottság; akiből ez hiányzik, az az én szememben nem is férfi.

Huszonkét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

39    … hogy a férfiak alapjában véve mind félszegek és bizonytalanok. Vannak köztük olyanok, akiken ez látszik, és olyanok is, akik mulyaságukat vagányságba vagy különböző elvekbe csomagolják, esetleg még maguk elől is eltitkolják. A filozófusmulyák még azt is meg tudják magyarázni maguknak, hogy miért nem jó nekik Cindy C., de egyébként nem sok vizet zavarnak. A vagány mulyák sokkal rosszabbak; ők azok, akik fennhangon kellemetlen, sőt, sértő megjegyzéseket tesznek a nőkre.

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

40    … hogy a férfiak falkában olyanok, akár a farkasok: mindent meg mernek tenni, mindent ki mernek mondani. Ha másért nem, hát azért, hogy bizonyítsanak a haverjaik előtt. Hogy milyenek egyedül? Nyuszikák. Bár bizonyos tekintetben még a nyúlbakok is túltesznek rajtuk…

Húszéves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

41    … hogy a nő is megteheti azt a bizonyos kezdő lépést. Ennek két módja van: titokban manipulálja a férfit, mintegy kikényszerítve belőle az ismerkedést, vagy pedig nyíltan közli, hogy mit szeretne. Sajnos olyan világban élünk, ahol minden esetben az első módszerhez kell folyamodnunk, ugyanis a másodikat egy bizonyos "mesterséghez" kapcsolják.

Huszonhat éves mixernő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

42    … hogy mennyire zavarbaejtő utcán leszólítania egy srácot. Kínos, kellemetlen, arcpirító stb. Ennek ellenére legalább egyszer minden nőnek meg kell próbálkoznia vele. Ha másért nem, hát a tapasztalatszerzés végett.

Huszonhárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

43    … hogy egy halvány mosoly, egy bíztató pillantás éppen elég ahhoz, hogy a kiszemelt pasi erőt vegyen magán, és megtegye a kezdő lépést. Ezután a nőnek már csak annyit kell tennie, hogy lépést tart az eseményekkel, nehogy elfusson mellette a lehetőség.

Huszonkét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

44    … ha egy házibulin egy félrészeg férfi minden különösebb bevezető nélkül megfogja a mellem, akkor két dolog lehetséges:
a.) túlságosan jól sikerült a sminkem;
b.) az a dög, aki a barátnőmnek vallja magát, merő jószándékból mindenkinek elmondta, hogy magányos vagyok, és szeretnék behapsizni.

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

45    … hogy mekkora ostobaságot csinált a barátnőm, amikor a szupermarketben odament a kiszemelt férfihoz, és megkérdezte tőle, nem tudja-e véletlenül, hogyan kell elkészíteni egy bizonyos fajta készételt. A pasas csak bámult rá, aztán rámutatott a zacskó oldalára nyomtatott receptre, és megkérdezte:
– Mondja, maga analfabéta?

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

46    … hogy a ravasz smink "ápol és eltakar". Persze ennél is ügyelni kell a mértékre. Aki nem teszi, úgy jár, mint az egyik ismerősöm, akitől megkérdezte a fiúja:
– Mi van veled? Olyan élénk az arcszíned!
– Ó, ez csak az egészség jele.
– Érdekes… a bal oldalad sokkal egészségesebb, mint a jobb.

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

47    … hogy a tömegközlekedési eszközökön lehetetlen az ismerkedés. Nem tudom, más hogy van vele, de én valahogy mindig a ronda, szagló, és hiányos fogazatú pasasokkal utazom reggelente. Délutánonként meg családanyákkal és hozzám hasonló fiatal nőkkel, akikről süt, hogy társtalanok.

Huszonnyolc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

48    … hogy a szupermarket remek hely az ismerkedésre. Ha tetszik egy pasi, akkor elég, ha feltűnés nélkül karambolozok vele. Csak arra kell figyelni, hogy ne túl nagy erővel toljam a kocsimat az övének.

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

49    … hogy a bevásárló központokban és szupermarketekben nézelődő férfiakat nagyon könnyű betenni a megfelelő skatulyába. A nős pasik céltudatosan, listával a kezükben vásárolnak. A magányosak félkész kajákat vesznek, mindig kis mennyiségben, plusz rengeteg egzotikus fűszert, és "házi recept alapján" készült konzerveket.

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

50    … hogy ha egy férfi előzékenyen segít a szupermarketben, akkor két eset lehetséges:
a.) nagyon fel akar szedni;
b.) nagyon meleg.
Az, aki nekem segített, jóképű volt. És sajnos meleg…

Huszonhárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

51    … hogy teljesen mindegy, milyen az arcod, ha elég nagy a melled. Vagy ha elég jól kihangsúlyozod. Vagy ha formás a feneked. Vagy ha elég hosszú a lábad. A férfiak számára az arc a testi adottságok fontossági listáján az utolsó helyen kullog.

Harmincnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

52    … hogy a hirdetéses ismerkedés lehetőségét sem kell azonnal elvetni. A rémhírekkel ellentétben nem csak a házasságszédelgők és kéjgyilkosok hirdetnek – vannak olyan pasik is, akik esetleg tényleg társat akarnak, de nincs módjuk az ismerkedésre.
Nekem egy nőgyógyász jutott…

Harminckét éves (férjezett) nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

53    … hogy ha unalmas estét akarok szerezni magamnak, vagy ha úgy fáj a torkom, hogy beszélni se tudok, de randizni akarok, akkor olyan hirdetésre kell válaszolnom, ami tele van a srác öndicsőítésével.

Tizennyolc éves lány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

54    … hogy ha válaszolok egy hirdetésre, és megbeszélek egy randit a pasival, célszerű jóval előbb odamennem – lehetőleg egy barátnőmmel –, és kilesni az illetőt. Ez a "Jane Bond" húzás többször bejött, de egyszer oltári nagyot égtem. El tudod képzelni, mit éreztem, amikor a megfigyelőállásomban, az unokahúgomtól kölcsönkért látcsővel a randi színhelyét fürkésztem, és hátulról rámköszönt… a srác, akivel találkoznom kellett?

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

55    … hogy ha hirdetés útján keresek partnert, egyetlen dolgot nem szabad megtenni: megadni az otthoni telefonszámomat. Az első hat pasas között szerencsére csak egy volt olyan, aki nem szállt le rólam. Heteken keresztül zaklatott, ostobaságokat beszélt, a közös múltunkról és főként a közös jövőnkről áradozott. Aha. A közös múlt annyi volt, hogy megittunk együtt egy kávét. A közös jövő…? Vele? Szerencsére hamar kicserélték a számomat.

Harmincegy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

56    … hogy aki a hirdetéses módszerrel akar partnert találni, annak nem árt beszereznie egy mobiltelefont. Vagy legalább kölcsönkérni.
Volt egy pasas, aki nem jött be nálam, és nem akart leszállni rólam. Két teljes héten át zaklatta – a bátyámat, akitől kölcsön kaptam a telefonját.

Huszonegy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

57    … hogy a hirdetéses pasikról már az első telefonbeszélgetés során sok mindent meg lehet állapítani. Ha a mobilodon hív, és úgy diskurál, mintha más fizetné a számlát, akkor három eset lehetséges:
a.) tényleg más fizeti a számlát;
b.) fel akar vágni a pénzével;
c.) szegényke nagyon ronda, nagyon hülye, és nagyon magányos.

Huszonnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

58    … hogy ha egy hirdetéses pasas nem is hív fel a mobilorron, csak küld egy SMS-t, hogy hívjam fel… Na, ilyen esetben biztos, hogy fogtechnikus az illető – persze nem a szakmáját tekintve.

Huszonöt éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

59    … hogy soha nem szabad hinni a félig-meddig meg- és kiismert férfiaknak. Aki megteszi, könnyen úgy járhat, mint az egérlányka, aki heteken keresztül randevúzgatott a denevérrel, míg rájött, hogy a fiú hazudott neki, és mégsem pilóta.

Harmincnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

60    … hogy a férfiak szerint a nő arra született, hogy üldözzék, hogy védekezzen, de végül engedjen. Ha nem a húgukról vagy a lányukról van szó. Mert ebben a két esetben a nőt rögtön előléptetik, és az önálló, szabad akarattal rendelkező emberi lények, vagyis a férfiak kategóriájába sorolják.

Harmincnyolc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

61    … hogy egyetlen férfi előtt sem szabad teljesen kitárulkozni. A pasik a keresztrejtvény-nőket szeretik, az olyanokat, akikben mindig találnak valami megfejtenivalót.

Harmincegy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

62    … hogy a férfiak képtelenek 3-4 dátumot megjegyezni; a szülinap, a névnap olyan, mintha nem is létezne a számukra, jobb esetben a nevezetes nap után három héttel, véletlenül értesülnek a dologról. Akkor aztán kapkodnak fűhöz-fához. Már amelyik…

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

63    … hogy ha a pasim váratlanul ajándékot vesz, ami amúgy nem szokása, tuti, hogy van másik nője, és ezzel akarja megnyugtatni a lelkiismeretét.

Húszéves táncoslány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

64    … hogy a tökéletes párkapcsolat az, amikor mindkét fél azt hiszi, hogy ő az úr a háznál. És mindkét fél tudja, hogy a másik ezt hiszi magáról. És mindkét fél tudja, hogy a másik tudja, hogy ő ezt hiszi magáról, és mindkét fél tudja, hogy a másik tudja, hogy ő tudja, hogy a másik azt hiszi magáról… És így tovább.
És közben a nő az, aki irányít.

Harminckét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

65    … hogy a nőnek a féltékenységét is muszáj eltitkolnia. Ha anyatigrisként véded a "tulajdonodat" a többi anyatigristől, akkor csak annyit érsz el, hogy a "tulajdon" másik tigrist választ magának. Csak azért is alapon.

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

66    … hogy ha egy nő alaptalanul féltékenykedik, akkor a pasi előbb-utóbb tényleg megcsalja. Arra gondol, hogy: "Ha már úgyis azt hiszi rólam, hogy megtettem, amit nem, akkor nem mindegy?"

Harmincéves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

67    … hogy kis szerelem – kis féltékenység; nagy szerelem – nagy féltékenység.
Tökéletes szerelem? Féltékenység = nulla!

Harmincöt éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

68    … hogy a férfiak számára a szomszéd nője mindig zöldebb. Aki éppen mellettük van, az sosem tökéletes. A tiltott gyümölcs után vágyakoznak, és amikor esetleg megkapják, akkor rájönnek, hogy az sem valami édes. És ekkor ismét feltámad bennük a vágy egy új "préda" iránt. És ez így megy (menne) az idők végezetéig, de előbb-utóbb a leghősebb hős szerelmes is megöregszik, elveszti csáberejét (ha volt neki egyáltalán), és rájön, hogy a nagy válogatás oda vezetett, hogy már a kutyának sem kell.

Huszonhárom éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

69    … hogy a nézeteltérések olyanok, mint az egysejtűek. Osztódással szaporodnak. Ahol egy megjelent, ott percek (napok) alatt százszámra fognak burjánzani.

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

70    … hogy az idő nem simítja el az ellentéteket. Éppen ellenkezőleg: kiélezi azokat.

Harminchat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

71    … hogy egyetlen férfiért sem szabad elfelejtenem, mit jelent az "önbecsülés" szó.

Harminckét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

72    … hogy a hosszabb kapcsolatokban az elhidegülés első jele az, amikor a férfi elkezdi nem lehajtani maga után a WC ülőkéjét. Apró figyelmetlenség, de aki okos, tudja, mit jelent.

Huszonhét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

73    … hogy amikor a fiú, akivel egy ideje együtt élsz, reggelente már csak egy kávét készít, magának, akkor ideje megkeresned a bőröndjét.

Huszonhárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

74    … ha valami nem stimmel a pasassal, azonnal ki kell rúgni. Ha egy kapcsolat defektes, nem szabad ragaszkodni hozzá. Minél rövidebb a közös múlt, annál hamarabb végre kell hajtani a szakítást.

Huszonegy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

75    … hogy akad olyan férfi is, akinek nem elég egyszer megmondani, hogy egy kapcsolat már nem működik. Az ilyen helyzet főként akkor kínos, amikor még igazán nem is jött létre a kapcsolat, mert csak pár napja ismered az illetőt, de neked már ennyi is bőven elég volt ahhoz, hogy megértsd: nem ő álmaid lovagja.

Huszonhét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

76    … hogy egy férfit úgy lehet a legtapintatosabban "lekoptatni", ha közlöd vele, hogy nálad sokkal, de sokkal jobbat, szebbet, érdekesebbet stb. érdemel. Ha legyezgeted a hiúságát, akkor talán könnyebben elviseli a kudarcot – és hamarabb kilép az életedből.

Huszonegy éves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

77    … hogy a lekoptatásra ítélt férfiak a legtöbb esetben szelektív süketségben és vakságban szenvednek. Egyszerűen nem vesznek tudomást arról, hogy a kapcsolat nem működik, és mindent úgy csinálnak, mintha el sem tudnának képzelni ennél ideálisabbat.

Huszonnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

78    … hogy amikor egy nő el akar küldeni egy férfit, de ezt semmilyen tapintatosnak ítélhető módon nem sikerül a tudomására hozni, akkor kard ki kard, nyíltan meg kell neki mondani a dolgot. A legtöbb férfi ilyen esetben kisfiúvá zsugorodik, kb. háromévessé, és megkérdi: miért? És ezután mondhatsz bármit, megint csak neked szegezi a kérdést: miért? Miért? Miért?

Harminchárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

79    … hogy léteznek veszélyes férfiak, akik, miután egy nőtől megkapják az "elbocsátó szép üzenetet", egyszerűen bekattannak. Telefonon és személyesen keresik a nőt, akiért még mindig odavannak sőt, még az is előfordulhat, hogy fenyegetőzni kezdenek. Szerencsétlen nőnek egy idő után üldözési mániája támad. Ilyenkor jól jön, ha van egy bokszbajnok bátyja, vagy pár gengszterkedéssel foglalkozó ex-osztálytársa. Az erőszak általában semmit sem old meg, de vannak helyzetek, amikor ehhez kell folyamodni.

Huszonhét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

80    … hogy úgy lehet a legkönnyebben megszabadulni egy megunt férfitól, hogy megutáltatjuk magunkat az édes mamájával.

Huszonhét éves ex-feleség


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

81    … hogy amikor a imádott (?) férfi megjegyzéseket kezd tenni az alakunkra, három eset lehetséges:
a.) eszeveszett fogyókúrába kezdünk
b.) közöljük vele, hogy ma már nem divat a soványság, és Naomi is inkább kóró, mint párduc, és kivesszük neki azt a robbantásos filmet, amiben tisztán látszik Sharon csípőbősége;
c.) lépünk, és szakítunk vele, mielőtt ő szakítana;

Harminchárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

82    … hogy elég unalmas se tud lenni az olyan pasi, akivel még egy jóízűt veszekedni se lehet.

Húszéves lány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

83    … hogy a férfiak olyanok, akár a kutyák. Azért lógatják a nyelvüket, hogy ellensúlyozzák a farkukat.

Húszéves pincérnő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

84    … hogy ha meg akarok szabadulni egy férfitól, elég kimondanom két szót. Olyan ez, mint a "szezám tárulj" a mesében – csak éppen nagyobb a hatása.
A varázsige: "terhes vagyok".

Huszonhét éves nő (még sosem volt terhes!)


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

85    … hogy a férfiak csak a romantikus filmekben lelkesednek a gyermekáldásért. A valóságban (őszinte tisztelet a kivételnek) nem igazán repesnek az örömtől, ha tudomást szereznek a dologról.

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

86    … hogy a férfiakkal tapintatosan kell tudatni, ha áldott állapotba kerültünk. Apró, finom kis célzásokat kell elejteni a pelusreklámokban mutogatott babákról, puhára kell főzni őket, hagyni kell nekik egy kis időt. Aki ügyesen manipulál, az elérheti, hogy a partnere akarjon apa lenni. Ilyenkor csak közölni kell a tényt, és ő azt fogja hinni, hogy minden csakis azért alakult így, mert ezt akarta.

Huszonöt éves anyuka


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

87    … hogy a férfiakkal minden kertelés nélkül, a lehető legdurvábban kell közölni a terhesség tényét. Ha időt adunk nekik a vacillálásra, a végén még elhitetik velünk, hogy eszünk ágában sincs gyereket vállalni.

Huszonhárom éves anyuka


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

88    … hogy hosszabb párkapcsolatok esetén nem elég, ha jól megvagyunk a partnerünkkel, ha szeretjük őt. A mamájával is ki kell jönnünk. Sőt, ha módunk van rá, akkor a mamája barátnőivel is. Ha ez sikerül, egészen addig mellettünk marad a pasas, amíg mi akarjuk.

Harmincegy éves feleség


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

89    … hogy egy hosszabb párkapcsolatnak és egy ideiglenes "férfiundornak" is megvannak a maga előnyei. Például: egy időre el lehet felejteni a lábborotválást.

Huszonhárom éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

90    … hogy amikor egy nő már unja, hogy keresztbe fekhet az ágyon, és hogy mindig rend van a fürdőszobában… Nos, ezek a "magányosságnak" nevezett betegség első, biztos tünetei. Az ellenszer nagyon egyszerű: találni kell egy pasast, aki elfoglalja az ágyunkat, elhasználja a borotváinkat, reggelente teleszakállazza a mosdókagylót, és szanaszét hagyja a zoknijait.

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

91    … hogy ha egy nő szuperül néz ki (nemcsak önmagához, de a többi nőhöz képest is), de a kiszemelt pasi mégsem startol rá, akkor két eset lehetséges:
a.) tetszel a barátjának, és
b.) nem tetszel a barátjának.

Huszonnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

92    … hogy a legfontosabb a magabiztosság. A férfiaknak külön érzékszervük van arra, hogy megállapítsák, melyik nő félszeg kisnyuszi, és melyik az, akit egyenrangú partnernek KELL tekinteni. Ha prédának érzed magad, előbb-utóbb azzá is válsz.

Huszonhat éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

93    … hogy a nők sokkal erősebbek, mint a férfiak. Lehet, hogy alapállásban ez nem látszik, de a pasik csak addig nagymenők, amíg nem adódik egy olyan helyzet, amiben bizonyításra kényszerülnek. Ha baj van elvesztik a fejüket, a nők viszont ilyenkor is pontosan tudják, hogy mit kell tenniük.

Huszonkilenc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

94    … hogy ha teljesen el akarom csavarni egy pasi fejét, akkor mindenben utánoznom kell. Úgy kell beszélnem, ahogy ő. Egy picit magamra kell kennem az after shave-jéből. Utánoznom kell a gesztusait. Ez mindig bejön; a férfiak elég önimádók ahhoz, hogy ilyen trükkökkel le lehessen venni őket a lábukról.

Huszonkét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

95    … hogy az akció- és kalandfilmeket az önmagukat nem ismerő férfiak készítik – az önmagukat nem ismerő férfiak számára. Ha tudni akarod, hogy milyenek akarnak (enni a pasik, nézz meg pár piff-puff mozit.

Tizenkilenc éves lány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

96    … hogy a férfiak úgy gondolják, a nőknek három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Ha tele a bukszájuk megnő az önbizalmuk, de amelyik azt sem engedheti meg magának, hogy a szórakozóhelyen fizessen egy kólát a kiszemelt lánynak, véletlenül sem vallja be az igazat. Egyedül megy haza, és másnap elő fogja adni a haverjainak, hogy "nem volt jó a felhozatal".

Huszonnégy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

97    … hogy a GIRL POWER nem is olyan nagy ostobaság; kár, hogy éppen az az öt "fűszeres" csajszi hirdeti, hogy a lányok mindent elérhetnek, akik a csini kis pofijukkal meg formás kis popsijukkal amúgy is mindent elérnek.

Húszéves lány


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

98    … hogy az okos nők mindent az állatoknak köszönhetnek.
Cobolybunda. Kígyóbőr cipő. Krokodilbőr retikül. Rókaprém gallér. És egy ökör, aki mindezt megveszi.

Harmincnyolc éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

99    … hogy a férfiak többsége agyilag olyan, mint Micimackó, aki elvesztette az óráját.
Az óra megállt, Micimackó meg továbbment.

Harmincegy éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

100    … hogy a férfiak olyanok, mint a mesebeli elefánt, mi, nők, pedig olyanok vagyunk, mint a kisegér. Amikor a vasúti sínhez érünk, azt mondjuk:
– Cin, cin.
Erre ők:
– Ejnye, hát ennyire buta vagy? Nem látod, hogy vas?
Élvezik, hogy okosabbak, pedig mi sokszor nem is arról beszélünk, amiről ők…

Harminchét éves nő


BÁRCSAK TUDTAM VOLNA…

101    … hogy bárki, bármit is mond, egy nő mindig mindent jobban tud, mint egy férfi.

Negyvenéves nő
----------------------------------------